Competentiebeleid

Wij ondersteunen competentiebeleid op basis van de methodiek ‘competentiebomen’. Competentiebomen visualiseren de competenties binnen een organisatie in boomstructuren die ondersteund worden met een computerprogramma. Medewerkers kunnen via groepswerk competenties van zichzelf en collega’s benoemen, HRM en leidinggevenden kunnen competenties vragen, opleiders kunnen een aanbod formuleren.

We vertrekken vanuit de gedachte dat bij de ontwikkeling van competentiebeleid meerdere belanghebbenden een rol spelen.

Werknemers brengen hun competentie binnen in de onderneming in ruil voor een loon. Werkgevers kunnen deze competenties gebruiken en willen die verder ontwikkelen ten dienste van hun bedrijf.

Klanten stellen eisen aan producten en diensten en vragen competente medewerkers.

Aanbieders van vorming en opleiding helpen om competenties te verhogen.

Het is noodzakelijk inzicht te hebben in de dynamiek van deze ‘stakeholders’ om een gedragen competentiebeleid in uw bedrijf in te voeren. Wij begeleiden processen waarin ruimte wordt geopend voor een gemeenschappelijke oriëntatie op competenties waarin diverse perspectieven een plaats krijgen.

Het materiaal voor de ondersteuning van het competentiebeleid werd mede ontwikkeld in het project “Talent Transfer” een ESF project over competentiemanagement, gepromoot door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen, ism de SERR Gent en Rondom Gent.

Dit project werd mede begeleid door acsim (Ghislain Verstraete) en kreeg de prijs van ambassadeur van het Europees Sociaal Fonds 2010.

Zie Powerpoint presentatie omtrent competentiebomen

Instrumenten zijn nog steeds gratis aan te vragen bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

 

Om meer te lezen: COMPETENTIES  en  'les Arbres de connaissances' (Ghislain verstraete).